Fose septice PDF Imprimare Email

Fosele septice ecologice tip SC ANDI PRESS SRL sunt executate cu respectarea standardului european SR EN 12566-1. Ea asigură lichefierea parţiala a materiilor poluante concentrate în apele uzate, de asemenea asigură reţinerea meteriilor solide si a deşeurilor plutitoare. Asigura o pretratare eficace şi o lichefiere a dejecţiilor evacuate dintr-o gospodărie ce nu poate fi legată la o reţea de canalizare, este indispensabilă fazei de epurare a apelor. În unele cazuri, ea poate constitui o alternativa economică de asanare a reţelelor de apă din zonă.

Materiile solide se acumulează, în general, în primul compartiment unde suferă o fermentaţie anaerobă bazică. Această fermentaţie antrenează producţia de oxid şi bioxid de carbon, hidrogen sulfurat şi metan. La suprafaţă bulele antrenează particule de noroi care sfârşesc prin a forma o crustă. La fund, materiile solide se depun, gazele se elimina prin orficii sau conducte de aerisire iar materiile solide se elimină prin vidanjare periodică.

Fosele septice ecologice tip SC ANDI PRESS SRL sunt concepute astfel ca să asigure imobilitatea lichidului şi în consecinţă să faciliteze sedimentarea materiilor solide în suspensie. Totul depinde de durata de retenţie, de sistemul ales pentru intrarea şi ieşirea lichidului ca şi de frecvenţa vidanjării. Grăsimile, uleiurile şi alte materii mai uşoare decât apa plutesc la suprafaţă şi constituie un strat de spumă susceptibil de a se transforma într-o crustă destul de dură. Lichidele se deplasează între această crustă şi depozitul de pe fund.  Materia organică, prezentă în noroiurile depuse şi crusta de spumă, sunt descompuse de bacterii anaerobe, care le transformă în marea lor majoritate în apă şi gaz.

Noroiurile depuse pe fundul rezervoarelor au tendinţa de a se întări sub greutatea lichidului şi materiilor solide care le acoperă. Ce este sigur, volumul lor este foarte inferior celui al materiilor solide care alimentează fosa. Bulele de gaz care se degajă provoacă o oarecare perturbaţie a scurgerii naturale.

Viteza procesului de digestie creşte cu temperatura.

Utilizarea săpunurilor ordinare în cantitaţi normale nu afectează procesul de digestie. De asemenea detergenţii din categoria “ecologici” care în prezent tind a fi singurii de pe piaţă, sau folosirea de dezinfectanţi în cantităţi mari, omoară bacteriile şi inhibă procesele de digestie. Lichidele din fosele septice ecologice, suferă modificări biochimice, dar până la ora actuală, conform OMS, nu există date certe asupra dispariţiei microorganismelor patogene. Concluzia este că efluenţii evacuaţi din fosele septice conţin încă germeni patogeni şi nu se recomandă folosirea lor pentru irigaţii.

 

 

Doriti sa va schimbati cada de baie? Doriti sa achizitionati o piscina? Aveti nevoie de o barca? Societatea Andipress SRL este producator direct de cazi de baie, piscine, ambacatiuni si multe alte obiecte ce va pot fi utile fie in activitatea de productie, fie in viata de zi cu zi.

Andipress SRL s-a remarcat in domeniul productiei de obiecte din poliester armat cu fibra de sticla prin calitatea materialelor utilizate in productie si prin calitatea produsului finit.